A Szám 2014: itt az Index dalversenye

2014.01.25. 13:36


Borzasztóan jó hírünk van azok számára, akik nem elégedettek az Eurovízió hazai válogatóversenyével, A Dallal. Indul az Index alternatív zenei verseny

 

„A SZÁM”-ot azok számára hozta létre az ország egyik leglátogatottabb on-line hírportálja, akik valami másra vágynak. Valami alternatívra. Netán hip–hop- ra. Esetleg több metálra. Valami különlegesre, az a lényeg. „A SZÁM- hoz kiválogatott harminc dalt szerettük 2013-ban - írják a verseny szervezői. Na, nem mindannyian, de az biztos, hogy nem véletlenül vannak most itt.
Január 25-től kezdve három héten keresztül, minden szombaton kitesznek tíz-tíz számot az INDEX főoldalára, amiket a zsűri tagjai egyenként rangsorolnak. A kapott végeredményből az első három automatikusan továbbjut a középdöntőbe, a maradék hét versenyzőre pedig az olvasók szavazhatnak hétfő reggelig, az első három helyezett innen is továbbjut a középdöntőbe
A középdöntő február 15-én kezdőik. Ekkor kiteszik az elődöntőből bejutott 18 dalt, amik közül négyet a zsűri juttat tovább, a maradékból pedig szintén négyet választanak az olvasók.
A döntőben, február 22- én szabadon engedjük a zsűrit – írják a szervezők, és már csak az olvasók szavaznak, ezek alapján pedig kiderül, hogy ki írta 2013. év legjobb számát.
További információkról és egyéb érdekességekről a következő, január 31- i hírlevelünkben számolunk be, de addig is hallgassátok a nótákat és szavazzatok kedvenc dalaitokra és előadóitokra!

Forrás: Dalok.hu